nieuws archief

overzicht

Gehonoreerde plannen opdrachtgevers en kunstenaars

Ram Katzir, Hertog Nadler, schets voor kunstroute in opdracht van Gemeente Zwolle Ram Katzir, Hertog Nadler, schets voor kunstroute in opdracht van Gemeente Zwolle

Onlangs zijn 5 aanvragen gehonoreerd voor een Werkbijdrage Bewezen Talent + Opdrachtgever. Instellingen en andere opdrachtgevers kunnen binnen deze regeling een aanvraag doen voor een langdurige samenwerking met een ervaren kunstenaar. Dit keer werden plannen van een TBS kliniek, een dansgezelschap, 2 presentatie-instellingen en 1 museum gehonoreerd. Klik hier voor de projecten die recent vanuit de Werkbijdrage Bewezen Talent + Opdrachtgever zijn gehonoreerd.
Instellingen kunnen ook een Werkbijdrage Jong Talent + Opdrachtgever aanvragen voor een langdurige samenwerking met een talentvolle startende kunstenaar.
De eerstvolgende deadline voor de aanvraagronde voor de Werkbijdrage Jong Talent + Opdrachtgever en de Werkbijdrage Bewezen Talent + Opdrachtgever is 27 februari.

Vanuit de Bijdrage Opdrachtgeverschap zijn recent 14 projecten gehonoreerd waarbij opdrachtgevers samenwerken met in totaal 30 beeldend kunstenaars onder wie Gijs Assmann, Ram Katzir, Osaira Muyale, Peter Otto, Lily van der Stokker en Marjan Teeuwen. De opdrachtgevers vormen een over het land verspreid en uiteenlopend gezelschap van musea, presentatie-instellingen, gemeentes, een recreatiepark en een paleis. Nieuw is dat ook twee opdrachten in het Caribisch deel van Nederland worden ondersteund.
Klik hier voor de projecten die recent vanuit de Bijdrage Opdrachtgeverschap zijn gehonoreerd.
De Bijdrage Opdrachtgeverschap is gericht op publieke én private opdrachtgevers die openbaar toegankelijke beeldende kunstprojecten willen realiseren.
De eerstvolgende deadline voor de aanvraagronde Bijdrage Opdrachtgeverschap is 27 februari.