nieuws archief

overzicht

Yun Cheagab te gast in bezoekersprogramma

Yun Cheagab Yun Cheagab

Van 22 t/m 26 februari is Yun Cheagab, directeur van het How Art Museum in Shanghai en artistiek directeur van de Busan Biennale 2016, te gast in het bezoekersprogramma van het Mondriaan Fonds. In dit programma worden buitenlandse gasten uitgenodigd zich te oriënteren op de actuele ontwikkelingen in de kunst in Nederland. Zij krijgen een programma aangeboden dat aansluit bij hun werkpraktijk en interesse.

Yun Cheagab zal tijdens zijn verblijf in Nederland studio’s  en verschillende instellingen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Maastricht bezoeken. Zo zal hij onder meer naar de Appel arts centre, het Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Boijmans van Beuningen, Casco, de Jan van Eyck Academie en de kunstmanifestatie Hacking Habitat. Art Of Control gaan.

De Busan Biennale is een kunstfestival dat drie verschillende manifestaties in de stad Busan integreert: de Busan Youth Biennale, het Busan Sea Arts Festival en het Busan Outdoor Sculpture Symposium. Het festival wil een platform zijn waar hedendaagse kunst toegankelijk is voor zowel een breed publiek als ook nationale en internationale kunstprofessionals.