nieuws archief

overzicht

Beperkt aantal kaarten voor openingsdagen Biënnale van Venetië

De openingsdagen van de 57ste Biënnale van Venetië zijn op 10, 11 en 12 mei 2017. De presentatie Cinema Olanda van beeldend kunstenaar Wendelien van Oldenborgh en curator Lucy Cotter is door het Mondriaan Fonds uitgekozen tot Nederlandse inzending. De opening van het Nederlands paviljoen is op 10 mei om 12 uur (onder voorbehoud).

Het Mondriaan Fonds ontvangt van de organisatie van de Biënnale van Venetië een zeer beperkt aantal toegangskaarten voor de openingsdagen. Professioneel betrokkenen uit de kunstwereld konden zich tot en met 5 maart 2017 opgeven voor een kaart; het maximale aantal kaarten per instelling is noodzakelijkerwijs beperkt. Pers moet zich accrediteren via de website van de biënnale.

Medio april ontvangt u bericht over de beschikbaarheid van een toegangskaart. Eerder kunnen wij hierover niet berichten. Het heeft dus geen zin om ons hierover te bellen of te mailen omdat wij dan nog geen uitsluitsel hebben van de biënnale-organisatie. De kaarten zijn strikt persoonlijk en worden, indien beschikbaar, uiterlijk eind april aan u verzonden per e-mail. U ontvangt dan eveneens een toegangskaart voor een feest op 11 mei ter gelegenheid van de Nederlandse inzending.

Voor de aanmeldingen die niet kunnen worden gehonoreerd, of om zeker te zijn van toegang tot de openingsdagen, is er de mogelijkheid een speciale kaart aan te schaffen die tegen betaling toegang geeft tot het biënnaleterrein. Meer informatie staat op de website van de biënnale. Het Mondriaan Fonds heeft daar verder geen invloed op.

Meer informatie over de Nederlandse inzending: www.venicebiennale.nl