nieuws

overzicht

Werkbezoek politicus Antoinette Laan

Werkbezoek VVD Tweede Kamerlid Antoinette Laan aan Begraafplaats Crooswijk
Claudy Jongstra, Birgit Donker, Antoinette Laan en Ton van Dam
Claudy Jongstra, Het pad van de vogels, voor Begraafplaats Crooswijk
Antoinette Laan en Birgit Donker
Antoinette Laan, Claudy Jongstra, Birgit Donker en Ton van Dam

Ook in 2018 organiseert het Mondriaan Fonds politieke werkbezoeken, om de band tussen kunst en politiek aan te halen en het wederzijds begrip te vergroten. Vanochtend werd VVD Tweede Kamerlid Antoinette Laan, sinds kort woordvoerder cultuur, door fondsdirecteur Birgit Donker, beeldend kunstenaar Claudy Jongstra en begraafplaatsbeheerder Ton van Dam rondgeleid bij Begraafplaats Crooswijk. Claudy Jongstra realiseerde hier in opdracht van de Gemeente Rotterdam een werk van glas en vilt dat een abstract landschap voorstelt en tevens fungeert als scheidingswand tussen de aula en de familiekamer. Het Mondriaan Fonds kende hiervoor een Bijdrage Opdrachtgeverschap toe zonder welke het werk volgens Van Dam niet gerealiseerd had kunnen worden.

Antoinette Laan was ‘meer dan onder de indruk’: “Wat een prachtig samenspel tussen de drie-eenheid van kunstenaar, opdrachtgever en het Mondriaan Fonds. Fantastisch dat de Gemeente Rotterdam zich hard heeft gemaakt om dit kunstwerk op de begraafplaats te realiseren, waarbij de bijdrage vanuit het Mondriaan Fonds cruciaal was. Niemand wil leven in een wereld zonder kunst, alleen realiseren de meeste mensen zich dit niet.”

Lees hier het interview met Claudy Jongstra over Crooswijk.