nieuws archief

overzicht

Aanvraagronde Bijdrage Meerjarenprogramma’s Musea en overige Erfgoedinstellingen

Airborne Museum Hartenstein Airborne Museum Hartenstein

Musea en overige erfgoedinstellingen kunnen tot en met 17 september wederom een bijdrage aanvragen voor hun meerjarige programma’s. De bijdrage is bedoeld voor programma’s, van een tot maximaal drie jaar, die op een aansprekende manier vorm en inhoud geven aan relevante ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse beeldende kunst en/of cultureel erfgoed.

Een bijdrage kan, eventueel in samenwerking met andere instellingen, worden aangevraagd voor een serie van inhoudelijk samenhangende activiteiten die zich richten op presentatie, experiment, opinie en debat. Hierbij valt te denken aan tentoonstellingen, discussiebijeenkomsten en lezingen. De bijdrage kan ook worden aangevraagd voor een (her)inrichting van een permanente expositie of voor de ontwikkeling van visie en concepten in de vorm van een haalbaarheidsonderzoek.

Zo ontvingen onlangs Cinekid, Stedelijk Museum Schiedam, Eindhoven Museum, Verzetsmuseum Amsterdam, Airborne Museum ‘Hartenstein’ en Stichting Forteiland Pampus een bijdrage.

Op dit moment kunnen ook platforms zoals presentatie-instellingen en tijdschriften een bijdrage aanvragen voor hun meerjarige programma’s, de deadline hiervoor is 3 september 2018.