nieuws

overzicht

Minister Van Engelshoven in Tokio

Minister van Engelshoven in Mori Art Museum. Foto: Aki Takematsu Photography Minister van Engelshoven in Mori Art Museum. Foto: Aki Takematsu Photography

In het kader van het internationale cultuurbeleid bracht minister Van Engelshoven (OCW) afgelopen week een bezoek aan Tokio. Zij ontmoette de organisatoren en de huidige residenten van de gezamenlijke residency Arita Creative Residency van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Mondriaan Fonds. De residenten Isabel Ferrand (beeldend kunstenaar) en Franciska Meijersin (ontwerper) vertelden over hun samenwerking met Japanse porseleinproducenten tijdens hun werkperiode bij Arita Creative Residency.

Mister van Engelshoven bij Arita Creative Residency. Foto: Aki Takematsu Photography

Minister van Engelshoven ontmoet de organisatoren en residenten van Arita Creative Residency. Foto: Aki Takematsu Photography

In het Mori Art Museum opende Van Engelshoven de tentoonstelling Catastrophe and the Power of Art, een groepstentoonstelling waarin onderzocht wordt hoe de mensheid zich herstelt na grote catastrofes en de mens na persoonlijke tegenslagen, en de rol die kunst hierin speelt. Curator van de tentoonstelling Kondo Kenichi was in 2015 te gast in het bezoekersprogramma van het Mondriaan Fonds om in Nederland kunstenaars te ontmoeten en culturele instellingen te bezoeken. Naar aanleiding van zijn bezoek is Renzo Martens uitgenodigd om deel te nemen aan Catastrophe and the Power of Art. Het Mondriaan Fonds droeg bij met een Bijdrage Presentatie Buitenland.

Eerder dit jaar verbleven beeldend kunstenaar Tilmann Meyer-Faje en Bas van Beek (ontwerper) in Arita Creative Residency.