Impakt Festival 2013

Het Impakt Festival 2013 zal het kapitalisme en de huidige economische crisis onder de loep nemen. Is het kapitalisme de oorzaak van crisis of juist de katalysator van vooruitgang en welvaart? Zijn er alternatieven voor het huidige systeem, of zitten we definitief vast aan de regels die het kapitalisme bepalen, zoals groei?

Belangrijke subthema’s in het festival zijn ideeën over eerlijke welvaartsverdeling, de (in)transparantie van markten en groeiende complexiteit van financiële producten, de rol van de media-industrie en het onderzoek naar mogelijke alternatieven. Om deze thematiek vanuit meerdere hoeken en perspectieven te onderzoeken, heeft Impakt drie partijen geselecteerd die een meerstemmige programmering vertegenwoordigen: het Amsterdamse collectief Monnik, de Britse curator Benjamin Fallon en de Duitse filmcurator Florian Wüst.

Op verschillende locaties in Utrecht zoals Theater Kikker, ’t Hoogt en in BAK is Impakt van 30 oktober tot en met 3 november aanwezig met lezingen, workshops, beeldende kunst, films en muziek. Het Mondriaan Fonds heeft bijgedragen aan Impakt Festival met een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Presentatie instellingen.

website