Showroom MAMA – Mike Moonen

videostill: cutpastefase, Mike Moonen (2015) videostill: cutpastefase, Mike Moonen (2015)

In Showroom MAMA is van 14 november t/m 23 december 2015 de eerste solotentoonstelling van Mike Moonen te zien, Planet Quirk. Voor deze tentoonstelling creëerde hij een geheel eigen biotoop.

Flipje van Tiel, een neppe plant, een verkeerd gespelde graffitileus. Dit zijn beelden die bij Mike Moonen blijven hangen maar waar anderen wellicht aan voorbij lopen. In een volledig vormgegeven omgeving bestaat het gevaar dat je door gewenning elk gevoel voor verwondering verliest. Mike Moonen zoekt naar het menselijk falen in de drang naar perfectie en toont de mislukte dingen die zorgen voor ontregeling en een spel spelen met verwachtingen.

Showroom MAMA ontving van het Mondriaan Fonds een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Presentatie-instellingen voor het programma van 2015 en 2016, waar Planet Quirk deel van uitmaakt. De kern van het programma van MAMA ligt in de ambitie voor de aanscherping van de verwevenheid van talentontwikkeling met het inhoudelijke programma en het toegang bieden van dit talent tot een groter professioneel podium en publiek.

website