Stephanie Archangel
Stephanie Archangel is conservator bij het Rijksmuseum Amsterdam op de afdeling Geschiedenis. Zij heeft zich als socioloog gespecialiseerd in het beleid rondom de kunsten. In opdracht van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie onderzoekt ze wat er zich buiten de bestaande culturele kaders begeeft in de Nederlandse kunstwereld, zoals het Afrofuturism.

Katayoun Arian
Katayoun Arian is freelance curator en schrijver, woonachtig in Amsterdam. In haar werk houdt zij zich veelal bezig met globalisering, migratie, educatie, nieuwe narratieven en dekolonialiteit. Ze is tevens adviseur voor PRO subsidie-aanvragen bij STROOM in Den Haag.

Atousa Bandeh Ghiasabadi
Atousa Bandeh Ghiasabadi is kunstenaar en doceert aan de Gerrit Rietveld Academie. Zij werkt voornamelijk met (bewegend) beeld op video en papier. Haar werk is vertoond op verschillende internationale filmfestivals en in tentoonstellingen. Zij studeerde Astronomie aan de Rijksuniversiteit Groningen, Schilderkunst aan Academie Minerva en volgde een master aan het Sandberg Instituut. Zij werd geboren in Teheran en woont in Amsterdam.

Delphine Bedel
Delphine Bedel is beeldend kunstenaar, curator en publicist. Haar specialisatie ligt in nieuwe praktijken op het gebied van fotografie, design en publiceren. Zij is oprichter en directeur van Meta/Books en staat bekend om haar innovatieve publicaties. Zij werkt samen met vooraanstaande culturele instellingen, kunst- en designacademies en bedrijven. Haar werk is internationaal tentoongesteld.

Lorenzo Benedetti
Lorenzo Benedetti is curator en publicist. Hij heeft vele tentoonstellingen op zijn naam staan, onder andere als hoofdcurator bij museum MARTa Herford in Duitsland en als gastcurator bij La Kunsthalle in Mulhouse. Hij richtte The Sound Art Museum op, dat gewijd is aan geluid in beeldende kunst. Verder is hij tutor aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht en schrijft regelmatig voor kunsttijdschriften. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan La Sapienza in Rome, waarna hij het Curatorial Programme volgde van de Appel arts centre.

Dyonna Benett
Dyonna Benett is een erfgoedprofessional op het gebied van museologie, representatie en multiperspectiviteit in Nederland en de Caribische regio. Aan de hand van projecten, presentaties en lezingen zet zij zich in voor het belichten en kenbaar maken van (niet) inclusief erfgoed. Tevens werd haar afstudeerscriptie genomineerd voor de International Counsils of Museums Scriptieprijs. In samenwerking met het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland, legt zij met Erfgoed Jong! een verbindingsnetwerk tussen jongeren en ouderen, en het ontwikkelen van een actueel (jongeren)beleid op het gebied van materieel en immaterieel erfgoed.

Frédérique Bergholtz
Frédérique Bergholtz is directeur van If I Can’t Dance, I Don’t Want To Be Part Of Your Revolution (sinds 2005). Daarvoor was zij directeur van Marres in Maastricht en Exedra in Hilversum. Zij stelde Art Sheffield – Life: A User’s Manual samen en het performanceprogramma van Festival a/d Werf in Utrecht. Naast haar directeurschap van If I Can’t Dance, is Bergholtz initiatiefnemer en lid van Corpus, een internationaal netwerk voor de productie van performancekunst, en Performance Platform, een agenda voor performance in Amsterdam en internationaal. Bergholtz studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Zij schrijft met regelmaat voor tijdschriften en catalogi en doceert aan het Dutch Art Institute in Arnhem en aan de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling in Amsterdam.

Aspha Bijnaar
Aspha Bijnaar is wetenschappelijk onderzoeker en is als projectleider verbonden aan het NiNsee. Ze maakt deel uit van de Commissie Inhoud van het Verzetsmuseum Amsterdam en is actief als adviseur/lid van de begeleidingscommissie bij erfgoedprojecten van diverse instellingen, zoals het Scheepvaartmuseum en het Joods Historisch Museum. Zij is schrijfster van diverse (kinder)publicaties op het gebied van slavernij(erfgoed), gender, beeldvorming en informele economie. Zij woont in Amsterdam.

Sara Blokland
Sara Blokland is beeldend kunstenaar en curator in de fotografie. Daarnaast is zij medeoprichter van Unfixed Projects.

Jelle Bouwhuis
Jelle Bouwhuis is PhD-onderzoeker en publicist te Utrecht. Als zelfstandig adviseur en bestuurslid zet hij zich daarnaast in voor kunstenaars, kunstinstellingen en musea, met name op het gebied van strategie en beleid. Hij was voorheen onder meer directeur Stedelijk Museum Bureau Amsterdam.

Vera Carasso
Vera Carasso is werkzaam als Directeur Museale Zaken van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. In deze rol is zij verantwoordelijk voor de afdelingen collectie & presentatie, educatie & publieksactiviteiten en marketing & communicatie. Daarnaast is zij onder andere adviseur bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Zij is opgeleid tot kunsthistorica met een specialisatie in toegepaste kunst.

Annet Dekker
Annet Dekker is tentoonstellingsmaker en onderzoeker op het gebied van (media)kunst, populaire cultuur en digitale conservering. Zij is daarnaast Assistent Professor Media Studies: Archiefwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en Visiting Lecturer aan de London South Bank University/The Photographers’ Gallery in Londen. Zij woont in Amsterdam.

Mique Eggermont
Mique Eggermont is kunsthistoricus en freelance curator. Zij is betrokken bij experimenten binnen het kunstonderwijs (osuc) en momenteel als gastdocent werkzaam bij Polis, de master of Fine Arts in Maastricht. Daarnaast bekleedt ze bestuurs- en adviesfuncties bij Viewmaster Projects en Terras en is lid van de programmaraad van Nieuw Dakota.

Sidi El Karchi
Sidi El Karchi is werkzaam als professioneel kunstschilder op internationaal niveau, waaronder in de Verenigde Staten, Spanje en de Verenigde Emiraten. Hij won de Inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Van Bommel Van Dam Prijs en werd twee keer genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst.

Zippora Elders
Zippora Elders is freelance curator en artistiek directeur bij Fort bij Vijfhuizen. Voorheen werkte zij onder meer als curator bij Foam Fotografiemuseum Amsterdam. Zij studeerde moderne en hedendaagse kunst, museum- en erfgoedstudies en was conservator-in-opleiding bij het Stedelijk Museum Amsterdam. Zij bekleedt adviesfuncties en schrijft over kunst.

Mila Ernst
Mila Ernst is zelfstandig projectleider en adviseur in de culturele sector. Zij is gespecialiseerd in (participatieve) publieksprojecten op het gebied van erfgoed, e-cultuur, erfgoededucatie, immaterieel erfgoed en museale samenwerking. Zij is als advies-/bestuurslid verbonden aan het Centrum voor de Geschiedenis van Migranten.

Christian Ernsten
Christian Ernsten is een onderzoeker en docent in erfgoed studies aan de Faculty of Arts and Social Sciences van de Universiteit Maastricht. Hij is alszodanig verbonden aan het Maastricht Centre for Arts, Culture, Conservation and Heritage (MACCH). Daarnaast is hij conservator van het Atelier aan de Middendijk, te Usquert. Voorheen was hij directeur van Partizan Publik en van het Amsterdams 4 en 5 mei comité.

Peter van der Es
Peter van der Es is beeldend kunstenaar en curator. Hij initieerde samen met Adam Nillissen Unfair Amsterdam, een biënnale kunstbeurs en curerend platform waarmee hij diverse projecten met beeldend kunstenaars en instellingen opzet. Hiernaast is hij secretaris in het bestuur van online kunstmagazine Mister Motley.

Bülent Evren
Bülent Evren initieert, naast zijn eigen autonome werk, tentoonstellingen en kunstprojecten. Hij geeft les bij de kunstopleiding Artless in Amsterdam en is voorzitter van de beoordelingscommissie van Arti et Amicitae. Hij werkt momenteel als kunstadviseur bij het Turks Cultureel Instituut, Yunus Emre Enstitüsü in Amsterdam. Hij groeide op in Anatolië, tussen de Hetitische en Sumerische kleitabletten, Griekse en Romeinse beelden, Byzantijnse iconen, Seltsjoekse motieven en Ottomaanse miniaturen. Vanuit diverse kunstboeken leerde hij als kind over de klassieke en moderne westerse kunst. Na zijn studies op het Lyceum in Istanbul, de Hogeschool in Parijs, en Ateliers ’63 in Haarlem, vestigde hij zich als beeldend kunstenaar in Amsterdam.

Ellen ter Gast
Ellen ter Gast is onafhankelijk adviseur ethiek, publiek spreker en publicist. Zij is opgeleid als medisch bioloog en filosoof en werkt afwisselend als onderzoeker en docent ethiek, art-science & artistic research aan verschillende universiteiten en kunstacademies, waaronder iArst in Maastricht.

Jacqueline Grandjean
Jacqueline Grandjean is directeur en curator van de oude kerk in Amsterdam, het nieuwste museum van Amsterdam. Door het samenbrengen van hedendaagse kunst en erfgoed voegt de oude kerk nieuwe pagina’s toe aan onze (kunst)geschiedenis. Het programma is doorlopend en geniet inmiddels internationale bekendheid.

Antonio Jose Guzman
Antonio Jose Guzman is een Nederlands-Panamees kunstenaar. Hij woont en werkt in Amsterdam, Panama City en Dakar. Hij staat bekend om zijn installaties en werk gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Hij is de oprichter van The State of L3 Collective en werkt als docent en curator voor interdisciplinaire samenwerkingsprojecten.

Hanne Hagenaars
Hanne Hagenaars is schrijver en curator. Zij maakte tentoonstellingen voor de kunstvereniging Diepenheim en voor Garage Rotterdam. Zij is oprichter van het kunsttijdschrift Mister Motley en was negen jaar hoofdredacteur. Zij gaf les aan de Gerrit Rietveldacademie en is hoofd van het Studium Generale bij de KABK Den Haag. Zij schreef de publicatie ‘Geen wolk, hoe kunst mijn leven redde’.

Bas Hendrikx
Bas Hendrikx is curator voor Garage Rotterdam en docent bij ArtEZ in Zwolle. In samenwerking met Gieneke Pieterse en Yasmijn Jarram is hij de oprichter van Kunsthalle Amsterdam. Hij woont in Amsterdam.

Niek Hendrix
Niek Hendrix is beeldend kunstenaar. Hij maakt schilderij-installaties waarbij beelden uit verschillende tijden, plaatsen en culturen gecombineerd worden tot een nieuw geheel. Daarnaast is hij enig redacteur voor webmagazine Lost-Painters.nl. Incidenteel treedt hij op als gastdocent, tentoonstellingssamensteller en spreker op symposia.

Mirjam Hoijtink
Mirjam Hoijtink is als assistent professor verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is verantwoordelijk voor de internationale MA Museum Studies en doet onderzoek naar de waardering van Islamitische kunst en cultuur in Europese musea vanaf 1815. Voor Het Financieele Dagblad schrijft zij over tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Michael Huijser
Michael Huijser is directeur bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Hij heeft ruime ervaring in de internationale kunst- en museumwereld, onder meer als directeur van Museum Het Rembrandthuis en als directeur van het Zuiderzeemuseum. Daarnaast was hij mede-initiatiefnemer van de internationale kunstbeurzen Art Rotterdam & Object Rotterdam en is hij mede-eigenaar van galerie Hof & Huijser. Hij is een aantal jaren werkzaam geweest als adviseur voor culturele projecten in de Verenigde Arabische Emiraten. Hij woont in Nieuw-Vennep.

Yasmijn Jarram
Yasmijn Jarram is kunstcriticus en curator en woont in Amsterdam. Zij maakte tentoonstellingen voor onder andere 21rozendaal, Nest en Garage Rotterdam. Als auteur schrijft ze voor Metropolis M en eerder voor Kunstbeeld, rekto:verso en Terras. Ze is bestuurslid van stichting Kunsthalle Amsterdam en theoriedocent hedendaagse kunst aan ArtEZ in Arnhem.

Patricia Kaersenhout
Patricia Kaersenhout is beeldend kunstenaar. Zij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Daarnaast is zij docent Global Art & Social practice aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam en gastdocent aan de Decolonial Summerschool in Middelburg. Zij maakt deel uit van een internationaal netwerk van kunstenaars en wetenschappers die zich bezighouden met dekoloniale esthetiek.

Jorrit Kelder
Jorrit Kelder is Mediterraan-archeoloog en oud-historicus. Hij is betrokken geweest bij een groot aantal internationale onderzoeksprojecten en tentoonstellingen, zowel in Nederland als daarbuiten. Hij is als onderzoeker verbonden aan het Oriental Institute, Oxford en werkt voor de Universiteit Leiden.

Maarten Kentgens
Maarten Kentgens is museumdeskundige met veel ervaring in het erfgoedveld. Hij is directeur van het Nederlands Steendrukmuseum en voorzitter van Stadsmuseum Woerden. Daarvoor was hij tien jaar directeur van Museum De Ronde Venen. Ook is hij commissielid van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en voorzitter van stichting Verhalen Horen Overal.

Hester Keijser
Hester Keijser is onafhankelijk curator en beschouwer op het snijvlak van fotografie en kunst, met een accent op postkoloniale gebieden. In samenwerking met diverse partijen geeft zij inhoud aan tentoonstellingen, presentaties, lezingen en workshops. Daarnaast is zij jurylid en poortwachter bij selecties voor festivals, awards en masterclasses.

Hanneke Kik
Hanneke Kik is projectleider bij het Rijksmuseum van Oudheden, waarbij zij zich bezighoudt met het ontwikkelen en verkopen van reizende tentoonstellingen en het maken van tentoonstellingen binnen de muren van het museum. Tevens is zij bestuurslid van het ICOM International Committee for Exhibitions and Exchange. Zij studeerde oude geschiedenis en klassieke archeologie aan de Universiteit Leiden.

Eva Kleeman
Eva Kleeman organiseerde de tentoonstelling ‘Roofkunst, voor tijdens en na WO II” in de Bergkerk in haar woonplaats Deventer. Zij was directeur van het Mondriaanhuis, projectleider tentoonstellingen voor Museum Het Valkhof en Hoofd Fine Art bij ArtEZ. Zij is lid van de Adviesraad Cultuursubsidies Deventer en bestuurslid van Vereniging de Waag.

Frank Koolen
Frank Koolen is beeldend kunstenaar. Zijn werk kent geen vast medium maar typeert zich door een contextgerelateerde werkwijze die resulteert in videowerk, installaties, performances of combinaties daarvan. Hij organiseert tentoonstellingen, geeft lezingen en is docent beeldende kunst. Hij studeerde aan de HKU en was deelnemer aan De Ateliers en de Rijksakademie. Hij woont in Amsterdam.

Ella Kok-Majewska
Ella Kok-Majewska is directeur en streekarchivaris bij het Regionaal Archief Rivierenland in Tiel. Zij is secretaris van BRAIN (Branchevereniging Archiefinstellingen in Nederland) en bekleedt diverse bestuursfuncties bij lokale en regionale maatschappelijke instellingen. Daarnaast is zij (mede)auteur van diverse historische publicaties en onderwijsproducten.

Fieke Krikhaar
Fieke Krikhaar is zelfstandig adviseur en projectleider voor cultureel erfgoedinstellingen, met name archieven. Ze is lid van de expertpool voor het nieuwe Cultureelerfgoeddecreet in Vlaanderen. Daarvoor was zij onder meer voorlichter, beleidsadviseur en projectleider cultureel erfgoed bij OCW en erfgoedexpert voor het cultuurfonds van de BNG.

Anke van der Laan
Anke van der Laan is directeur van het herinneringscentrum Oranjehotel in Scheveningen. Zij werkte daarvoor vijftien jaar als hoofd tentoonstellingen en collecties bij het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem en veertien jaar als directeur van de Stadsgalerij Heerlen (het huidige SCHUNCK*). Zij woont in Heemstede.

Imara Limon
Imara Limon is curator en onderzoeker Nederlands koloniaal erfgoed. Zij maakte de tentoonstelling Zwart Amsterdam voor het Amsterdam Museum  en werkte onder meer met Alessandro Vincentelli (BALTIC) en zes galeries in de Jordaan, kunstenaars Jonas Staal en Wendelien van Oldenborgh, en onderzoeker Vivian Ziherl aan (internationale) producties en publicaties in Amsterdam, Brisbane, en Jeruzalem. Zij werd uitgeroepen tot Museumtalent van 2017.

Margit Lukács
Margit Lukács is beeldend kunstenaar. In een vast samenwerkingsverband met Persijn Broersen heeft zij zowel in opdracht als autonoom een multimediaal oeuvre opgebouwd met als specialisatie video-installaties, die internationaal worden vertoond in musea en biënnales. Naast vele internationale residenties, waar ze ook heeft gedoceerd, verbleef ze aan de Rijksakademie. Ze is lid van de Raad van Toezicht van de Gerrit Rietveld Academie.

Marga van Mechelen
Marga van Mechelen is als UD verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is lid van de Executive Committee van de International Association for Semiotic Studies. Haar specialisaties liggen op het terrein van de internationale hedendaagse kunst en daarbinnen performance- en installatiekunst. Zij is goed geïnformeerd over presentatie-instellingen in Nederland. In eerdere adviseursfuncties heeft ze zich vooral bezig gehouden met nieuwe media festivals en kunstpublicaties. Zij woont in Arnhem en is daar lid van het bestuur van Open Monumentendag.

Kianoosh Motallebi
Kianoosh Motallebi is beeldend kunstenaar.  Zijn projecten nemen verschillende vormen aan waaronder installaties, objecten, 3D-animaties en video’s. Hij behaalde zijn master in Fine Art Media aan de Slade School of Fine Art in London en was resident bij de Rijksakademie van Beeldende Kunsten.

Stephanie Noach
Stephanie Noach is onafhankelijk curator en verricht promotieonderzoek naar de mogelijkheden van de duisternis aan de Universiteit Leiden. Zij werkte in de afgelopen jaren voor verschillende musea, universiteiten en biënnales in Latijns-Amerika. Daarnaast schrijft zij (voor) diverse tijdschriften en boektentoonstellingen. Zij woont in Amsterdam.

Ahmet Polat
Ahmet Polat is fotograaf-regisseur wiens werk verbonden is aan zijn gewoonte te observeren en regisseren en aan zijn motivatie het onverwachte te vangen. Zijn werk is veelvuldig nationaal en internationaal geëxposeerd en gerecenseerd. Hij werd verkozen tot Fotograaf des Vaderlands en won de ICP infinity Award. Hij studeerde af aan de AKV|St. Joost.

Inge Pollet
Inge Pollet is tentoonstellingsmaker en schrijver. Zij is artistiek leider van Productiehuis Plaatsmaken in Arnhem. Ontwikkeling van kunstprojecten op onverwachte plekken en projecten die de cross-over tussen kunst en vormgeving opzoeken zijn haar specialiteit. Ook werk in oplage en de betekenis daarvan anno nu bevragen horen daarbij.

Ilya Rabinovich
Ilya Rabinovich is beeldend kunstenaar gespecialiseerd in projecten die zijn geworteld in de fotografie. Hij richt zich op de representatie van identiteit door het uitvoeren van onderzoek naar institutioneel erfgoed. Hij ontwikkelt een oeuvre van werken waarin hij verschillende musea, tentoonstellingen en archieven onderzoekt. Hij is geïnteresseerd in de onuitgesproken verhalen over nationale identiteit die deze tentoonstellingen vormen.

Charlotte van Rappard-Boon
Charlotte van Rappard-Boon is zelfstandig consultant en specialist op het gebied van Aziatische kunst, met name Japanse prentkunst uit de 18de eeuw. Zij is lid van de Raad van Toezicht Museum voor Wereldculturen en heeft veel kennis over collectiebeheer, -behoud en -mobiliteit. Zij is gepensioneerd hoofdinspecteur Cultuurbezit bij de Erfgoedinspectie (OCW).

Annemiek Rens
Annemiek Rens is kunsthistoricus met als aandachtsgebied kunst vanaf 1850. Ze werkt als conservator en projectleider van tentoonstellingen en publicaties bij het Drents Museum in Assen. Voorheen was ze verbonden aan het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis en werkte ze aan projecten bij verschillende musea in Nederland.

Margriet Schavemaker 
Margriet Schavemaker is werkzaam als curator en Manager Educatie, Interpretatie en Publicaties bij het Stedelijk Museum Amsterdam. Zij is lid van de Raad van Toezicht van Metropolis M en van de Jan Van Eyck Academie. Zij promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam.

André van Schie
André van Schie is directeur van de Museumwerf Vreeswijk in Nieuwegein. Daarnaast is hij voor de VVD gemeenteraadslid in Utrecht, commissievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de raad. Hiervoor was hij manager bedrijfsvoering bij het Universiteitsmuseum Utrecht en was hij zes jaar commissievoorzitter bij het Fonds Cultuurparticipatie. Zijn doel is erfgoed betekenis te geven.

Maaike Schoorel 
Maaike Schoorel is beeldend kunstenaar. Sinds haar afstuderen aan de Royal College of Art in Londen in 2001 heeft zij jaren in het buitenland gewoond en gewerkt, waaronder in Londen, New York en Rome. Zij exposeert regelmatig binnen- en buitenland. Recente tentoonstellingen van haar werk vonden plaats in het GEM, Den Haag en op de Sydney Biënnale 2016. Zij geeft daarnaast lezingen en is docent beeldende kunst.

Esther Schreuder
Esther Schreuder is kunsthistoricus, schrijver, researcher en tentoonstellingsmaker. Zij stelde verschillende tentoonstellingen samen, waaronder ‘Black is beautiful’, ‘Rubens tot Dumas’ en ‘Afrikaanse bedienden aan het Haagse hof’. Ze schreef verschillende boeken en is bestuurslid van Stichting ArtEsteem. Zij is woonachtig in Amsterdam.

Iris Sikking
Iris Sikking is onafhankelijk curator, opgeleid als filmeditor en fotohistoricus. Zij ontwikkelt projecten met (inter)nationale fotografen, videokunstenaars en organisaties. Op de AKV|St.Joost werkt zij als docent bij Film&Fotografie BA en de Minor Arts&Interaction. Ze is commissielid bij STROOM Den Haag en voorzitter van ICON Foundation.

Dineke Stam
Dineke Stam werkte bij het Anne Frank Huis, de Museumvereniging en sinds 2005 zelfstandig aan Interculturele Museum- en Erfgoed Projecten (IMHP.eu). Als historica beschikt zij vanuit de museumwereld en de academische wereld over kennis, ervaring en netwerk rond de thema’s gender, slavernij, koloniale geschiedenis, Tweede Wereldoorlog en erfgoed.

Fiona Tan
Fiona Tan is beeldend kunstenaar en filmmaker. Zij werkt voornamelijk met film, video en fotografie. Haar installaties en films worden veelvuldig getoond in binnen- en buitenland. Daarnaast is zij als gastdocent verbonden bij de Rijksakademie voor beeldende kunsten en andere kunstopleidingen.

Michael Tedja
Michael Tedja is schilder, tekenaar, dichter, schrijver en curator. Zijn oeuvre, gebaseerd op al deze disciplines, heeft een unieke beeldtaal voortgebracht. Zijn kunst is gebaseerd op het bestuderen van de circulatie van beelden. Tedja laat die in nieuwe contexten zien, waarbij hij de veranderlijkheid blootlegt en manipuleert.

Hilde Teerlinck
Hilde Teerlinck is curator en kunstcriticus en werkt op dit moment als CEO voor de Han Nefkens Foundation in Barcelona. Zij bekleedt verschillende advies- en bestuursfuncties in het kunstenveld, onder andere als adviseur van de Stichting ArtAids, het Museumpark Middelheim, Antwerpen en de Koning Boudewijnstichting, Brussel.

Marjan Teeuwen
Marjan Teeuwen is beeldend kunstenaar, gespecialiseerd in architectonische installaties, fotografie en tekenen. Zij is initiator van KW14, waarbinnen ze gedurende twintig jaar tweejaarlijks grootschalige exposities organiseerde en catalogi realiseerde. Zij werkte als artist in residence in Frankrijk, New York, China, IJsland en Japan. Zij heeft een rijke staat van dienst met betrekking tot werkzaamheden op diverse kunstacademies, het geven van lezingen en voordrachten en het bekleden van diverse adviesfuncties.

Anja Tollenaar
Anja Tollenaar is conservator Telecommunicatie bij het Museum voor Communicatie. Daarvoor werkte zij bij het RKD Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Premsela Nederlands Instituut voor Design en Mode, Het Nieuwe Instituut, het kenniscentrum Stichting Digitaal Erfgoed Nederland, en het Netwerk Digitaal Erfgoed. Zij heeft een achtergrond als cultuurwetenschapper met het accent op vormgevingsgeschiedenis en ontwikkelde expertise op het gebied van behoud, beheer, ontsluiten en zichtbaar maken van (digitaal) erfgoed, publieksbereik, domeinoverstijgende samenwerking en verbinden van partijen.

Vincent van Velsen
Vincent van Velsen is schrijver, criticus en curator met een achtergrond in kunst- en architectuurgeschiedenis. Hij schrijft regelmatig voor kunstenaars, instellingen en platforms en is bijdragend redacteur bij Metropolis M. Daarnaast is hij bestuurslid van De Appel en Frontier Imaginaries.

Caro Verbeek
Caro Verbeek is onderzoeker en curator in Amsterdam. Zij is PhD-kandidaat, docent zintuiglijk erfgoed aan Vrije Universiteit Amsterdam en embedded researcher bij het Rijksmuseum en bij International Flavors & Fragrances. Daarnaast doceert zij aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag en cureert ze ‘Odorama’ bij Mediamatic.

Robert Jan Verhagen
Robert Jan Verhagen is directeur bij LhGWR en houdt zich bezig met talentontwikkeling van makers met een achtergrond in fotografie en bewegend beeld. Daarnaast adviseert hij verzamelaars en is hij binnen het kunstonderwijs regelmatig actief als gastdocent en externe deskundige. Voorheen was hij onder meer curator bij 1646 en <>TAG.

Maria Verstappen
Maria Verstappen is beeldend kunstenaar en werkt samen met Erwin Driessens onder de naam Driessens & Verstappen. Na hun opleiding aan de Rijksakademie ontwikkelen zij een veelzijdig oeuvre in hun atelier in Amsterdam. Zij streven naar een kunst waarbij spontane fenomenen systematisch worden opgewekt; kunst die niet geheel wordt bepaald door de subjectieve keuzes van de mens maar in plaats daarvan, wordt gegenereerd door zelfstandig opererende processen. Zij wonnen de VIDA-prijs met hun Tickle robot projecten in een internationale competitie voor Art & Artificial Life. Het duo kreeg tevens de Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek uitgereikt voor hun gehele oeuvre.

Annette de Vries
Annette de Vries is gepromoveerd kunst- en cultuurhistoricus. Ze werkt als Hoofd Collecties van het Dordrechts Museum. Voorheen was zij conservator (sinds 2009) en directeur (sinds 2012) bij Kasteel Duivenvoorde. Ook werkte ze bij de overheid en in de wetenschap. Verder is ze onder andere voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici. De Vries woont in Voorschoten.

Agnes Vugts
Agnes Vugts is mede-eigenaar van de VOF RaadSaam Erfgoedprojecten. Zij was jarenlang actief als museumconsulent en werkte samen met vele musea en erfgoedinstellingen, zowel klein als groot. Daarnaast is zij betrokken bij meerdere projecten om jonge mensen aan het werk te krijgen in de erfgoedsector.

Julia Vytopil
Julia Vytopil is manager Collectie Toegang bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Eerder werkte zij hier aan diverse projecten met (inter)nationale erfgoedinstellingen en als beleidsadviseur. Zij heeft expertise op gebied van digitaal erfgoed, open beschikbaarstelling, internationale standaarden en state of the art technologie. Na haar opleiding aan de Filmacademie werkte zij als art director/ rekwisiteur, researcher en producer voor uiteenlopende audiovisuele producties. Zij woont in Ouderkerk aan de Amstel.

Kees Zandvliet
Kees Zandvliet is stafmedewerker van het Amsterdam Museum en was eerder hoofd van de afdeling Geschiedenis van het Rijksmuseum en hoofd van de afdeling Kaarten en Tekeningen van het Nationaal Archief. Hij is hoogleraar aan de UvA voor de vroegmoderne geschiedenis van Amsterdam en lid van de Adviescommissie Metamorfoze.

Arnisa Zeqo

Arnisa Zeqo is kunsthistoricus, criticus en curator. Ze is mede-oprichter van kunstruimte Rongwrong in Amsterdam. Ze werkte als curator in residence bij CSS Bard College, aan het educatieprogramma en publieke programma van documenta 14, en als gastdocent aan de kunstacademie van Athene.

Annet Zondervan
Annet Zondervan is kunsthistoricus en directeur van Centrum Beeldende Kunst Amsterdam Zuidoost, gelegen in de Amsterdamse Bijlmermeer. Deze instelling presenteert al meer dan 27 jaar actuele beeldende kunst – met interculturele connotaties – voor een breed publiek. Opgeleid als fotohistoricus heeft zij nog steeds een voorliefde voor de fotografie. Zij woont in Amsterdam.

Christiaan Zwanikken
Christiaan Zwanikken is beeldend kunstenaar. Zijn werk beweegt zich op het grensvlak van kunst, wetenschap en technologie. Gebruikmakend van diverse sculpturale media, robotica, biologie, computertechnologie en geluid is het een combinatie van artistiek en technologisch experiment waarbij innovatieve en inventieve aspecten een belangrijke rol spelen.