Presenteren en programmeren

Inspirerende presentaties maken de betekenis zichtbaar van beeldende kunst en cultureel erfgoed en doen de vonk overslaan bij het publiek. Daarom stimuleert het Mondriaan Fonds tentoonstellingen, festivals, projecten, meerjarenprogramma’s en publicaties: voor een rijke ervaring van een zo divers mogelijk publiek. Kijk hier voor de bijdragemogelijkheden, actuele ontwikkelingen en inspirerende voorbeelden.

Hollandse Meesters Her-Zien

Richtlijn voor kunstenaarshonoraria

De richtlijn kunstenaarshonoraria is een handreiking aan kunstenaars, instellingen en musea om te komen tot een professionelere contract- en onderhandelingspraktijk bij tentoonstellingen zonder verkoopdoel. Op deze website staan de richtlijn en het rekenmodel.

kunstenaarshonorarium.nl

Website Hollandse Meesters in de 21e eeuw

Korte filmportretten die hedendaagse Nederlandse kunstenaars aan het werk tonen, gezien door de ogen van gerenommeerde filmmakers. Hollandse Meesters in de 21e eeuw is een samenwerkingsproject van regionale omroepen en beeldende kunstinstellingen. De reeks wordt geproduceerd door Interakt en mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en het voormalige Mediafonds. De producenten zijn Michiel van Nieuwkerk en René Mendel.

hollandsemeesters.info
In Het geëmancipeerde museum gaat kunsthistoricus en onderzoeker Steven ten Thije op een persoonlijke manier op…
Debatcentrum De Balie in Amsterdam organiseert in samenwerking met het Mondriaan Fonds de serie Beeldbepalers. Binnen…